Diensten

Asielhond traject

Gefeliciteerd! Binnenkort krijgen jullie gezinsuitbreiding en loopt er hopelijk een vrolijke hond door jullie huis. Maar het kiezen voor een asielhond is ook spannend en neemt veel vragen en onzekerheden met zich mee.

Net geadopteerde honden moeten vaak een decompressie periode meemaken vóór ze bij jullie thuis hun draai vinden. Vaak hebben ze ook een rugzakje waar extra aandacht aan besteed dient te worden. Tijdens deze dierbare eerste weken is het net zo fijn om steun en professioneel advies te krijgen.

In het asielhond traject begeleid ik zowel jou als de hond naar een sterke start in dit nieuwe hoofdstuk. Het traject bestaat uit een aantal stappen: voortraject, welkom & opvolgtraject.

Het traject is bedoeld voor honden vanaf 6 maanden oud. Jongere honden zijn welkom in de puppycursus.

Als er reeds gedragsproblemen vastgesteld zijn help ik je graag via gedragstherapie.

Voortraject (2u)

Een goede voorbereiding is het halve werk.
We bespreken alles wat je moet weten alvorens je jouw nieuwe viervoeter in huis verwelkomt en ik beantwoord al jouw vragen. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

Welkom (2u)

Ik kom binnen de 48u langs om de eerste obstakels op te vangen en het gedrag van de hond in kaart te brengen. Met praktische tips en concrete handvaten hebben jullie direct een fantastische start. We gaan aan de slag met basisvaardigheden zoals zindelijkheidstraining, alleen leren blijven, hoe vernielzucht voorkomen en aandacht leren krijgen voor de hond zijn nieuwe naam.

Opvolgtraject (1.5u)

Jullie hebben elkaar leren kennen en zijn klaar voor de volgende stap. We starten met een basistraining (ontspanningsoefening en ontspannen wandelen) en nemen de uitdagingen die jullie ondervinden onderhanden. We bespreken de opvoedingsregels en de taal van de hond.

Het opvolgtraject kan worden uitgebreid naar behoefte met de individuele lessen.

Het traject is bedoeld voor honden vanaf 6 maanden oud. Jongere honden zijn welkom in de puppycursus.

Asielhond traject (5.5u)

Individuele lessen aan huis (1u)

Advies nodig?

Gratis oriëntatie gesprek

Wil jij aan de slag met de gedragsproblemen van jouw hond? Maak een afspraak met me om vrijblijvend een half uur te videobellen! Samen bekijken we waar jij tegenaan loopt, of wij bij elkaar passen en welk traject het beste bij jullie aansluit.

Asielhond traject nodig?

Ik begeleid zowel jou als de hond naar een sterke start in dit nieuwe hoofdstuk.