Diensten

Hond kind begeleiding

Kies het traject dat bij jou past of scroll naar beneden om alles te ontdekken.

Jij & je woef
babyproof

Kind & hond,
veilig en gelukkig

Jij & je woef babyproof

Als (aanstaande) ouder en hondeneigenaar wil je graag je hond voorbereiden op de komst van je kindje, maar misschien weet je niet goed hoe je dat juist moet aanpakken en herken jij jezelf in de volgende zaken:

Jij & je woef babyproof traject (4u)

Ik start met de begeleiding van aanstaande (groot)ouders en hun hond wanneer een vrouw gemiddeld 20 weken zwanger is. Dit geeft jullie de kans om goed voorbereid en zorgeloos aan jullie gezinsuitbreiding te beginnen. Na het traject weten jullie precies wat jullie moeten doen. Samen zorgen we ervoor dat de eerste ontmoeting een onvergetelijk moment wordt en dat je vanaf het begin vol vertrouwen je hond aanstuurt en je hond zich op zijn gemak voelt met de baby.

Ook gaan we op zoek naar een balans tussen aandacht voor je baby en je hond en gaan we in gesprek over wat jullie hond wel of niet mag zodat jij en je partner op één lijn zitten. Hierdoor maken jullie baby en hond een goede eerste start, is het rustig in huis zodat je baby goed kan doorslapen, reageert jullie hond ontspannen en neemt hij de situatie snel op.  Met andere woorden; jullie kunnen echt genieten van jullie baby en hond als gezin.

Kind & hond, veilig en gelukkig

Twijfel jij of je hond wel goed met kinderen kan omgaan of visa versa? Heeft je hond naar een kind gegromd of gehapt en weet je niet hoe je dit probleem kunt oplossen? Ben je niet zeker van je hond in de omgang met kinderen of heb je een gevoel in je onderbuik dat je voor de zekerheid wil checken?

Ik help je graag verder zodat je kunt genieten van je hond en (klein)kind zodat ze zoveel mogelijk dierbare ontmoetingen hebben met elkaar.

Tijdens het traject gaan we aan de slag met het voorkomen van (verdere) bijtincidenten en ligt de nadruk op preventie. Ik voorzie jou van kennis en inzicht over de redenen voor het gedrag van je hond, over wat dit gedrag precies uitlokt, over hoe het in stand gehouden wordt en tenslotte vertel ik je wat je kan doen om het te veranderen. Daarbij leer ik jou en je gezin de waarschuwings- en stresssignalen van de hond te herkennen en te lezen. Ook het kind wordt betrokken bij het traject door middel van activiteiten waar kind en hond van smullen.

Jaarlijks worden in België 100 000 mensen gebeten.
In negen op de tien gevallen zijn daar kinderen bij betrokken.

Kind & hond, veilig en gelukkig (5u)

Advies nodig?

Gratis oriëntatie gesprek

Wil jij aan de slag met de gedragsproblemen van jouw hond? Maak een afspraak met me om vrijblijvend een half uur te videobellen! Samen bekijken we waar jij tegenaan loopt, of wij bij elkaar passen en welk traject het beste bij jullie aansluit.

Hond en Kind samen leren omgaan?

Ik help je graag verder zodat ze zoveel mogelijk dierbare ontmoetingen hebben met elkaar.