Over mij

Over mij

Demi Reunis

Hoe ik mijn hart ben gaan volgen

Als kind groeide ik op met honden. Het werd toen al gauw duidelijk dat ik een enorm goede voeling heb met honden. Ook in omgang met andere dieren leek ik te excelleren. Ik wou dan ook niets liever doen dan enkel en alleen bezig zijn met dieren, en in het specifiek met honden. Bezig zijn met honden is mijn alles. Ik doe niets liever dan ze verzorgen, natuurwandelingen met ze maken en ze trainen.

Daarom ging ik in het middelbaar Dierenzorg studeren. In mijn studie ontdekte ik mijn passie voor diergedrag. Hiervan mijn job maken leek haast onmogelijk. Toch bleef ik dromen en besloot ik van mijn dromen werkelijkheid te maken.

In 2019 startte ik dan ook met de 2-jarige opleiding Hondengedragsdeskundige bij het Gedragscentrum Voor Honden van Laura Bangels. Hier leerden universitair geschoolde docenten en bewezen experten mij de kneepjes van het vak. Ik koos voor deze kwalitatieve opleiding omdat deze wetenschappelijk wordt onderbouwd. En ook omdat er veel belang gehecht wordt aan een positieve en een beloningsgerichte benadering in omgang met honden. Na twee jaar opleiding, twee intensieve stages bij Walter Hens van Taal van de Hond en twee examens behaalde ik mijn diploma Hondengedragsdeskundige.

Van honden­gedrags­therapeut
naar honden­gedrags­coach

Kennis over honden? Ja dat zit wel goed. Maar naast iedere hond staat ook een mens. Een mens die hulp vraagt. Een mens met een eigen rugzak. Ook tijdens mijn opleiding werd hier aandacht aan besteed. Zo kregen we communicatietraining waarin we de nodige inzichten verworven om de mens naast de hond zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Goede coachvaardigheden zijn cruciaal in het begeleiden van baasjes met hun honden. Dit geeft baasjes de kans om met het volste vertrouwen een traject in te stappen en dat ze ruimte voelen om onzekerheden en moeilijkheden bespreekbaar te maken. Dit is de beste fundering om samen aan de gedragsproblemen van de hond te kunnen werken.

Daarom verkies ik de naam “Hondengedragscoach” in plaats van Hondengedragsdeskundige of Kynologisch Gedragstherapeut. Deze naam geeft precies weer waar het over gaat: een coach, voor de mens naast de hond.

Over Demi

Wat je over mij als honden­gedrags­coach moet weten

Mijn stijl kenmerkt zich door durf. Durven nadenken over jezelf, durven eerlijk zijn tegen jezelf, jezelf durven tonen in relatie tot jouw hond vind ik nastrevenswaardig. In mijn werk ben ik nuchter en realistisch, maar ook zeer gedreven met een goede portie relativeringsvermogen. Ik streef naar resultaten.  

Dit verwacht ik ook van de mensen met wie ik samenwerk. Ik geef praktische tools, handvaten en behapbare informatie. Deze informatie geeft het nodige inzicht over hoe de hond voelt, denkt en leert. Op basis van dit voeren de baasjes de trainingen uit. We vormen een team.

Doorheen mijn werk
loopt er één rode lijn:

zacht voor de hond en evengoed voor het baasje.

Ik werk uitsluitend op een positieve, hondvriendelijke en beloningsgerichte manier aan het gedrag van de hond. Met andere woorden, ik werk nooit enkel aan de zichtbare symptomen, vb. met hulp- en/of strafmiddelen, omdat dit op lange termijn geen betrouwbare of permanente oplossing biedt en niet bijdraagt aan het welzijn van de hond. Daarnaast is het mijn doel om een oplossing op maat aan te bieden. Met voldoende aandacht voor de leefwereld van de hond, de verwachtingen van het baasje en de mogelijkheden van hen beide.

Wil je meer weten?

Is er misschien nog iets dat je graag zou weten? Aarzel dan niet om mij te contacteren!